پوشش خبری کنگره در خبرگزاری ایسنا
به گزارش ایسنا، محمدطهرانیمقدم برادر شهید حسن طهرانیمقدم و رییس شورای سیاستگذاری نخستین کنگره بینالمللی دانشمند برجسته، شهید حسن تهرانیمقدم و گرامیداشت ۷۰ شهید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی در یک نشست خبری سخن میگفت، افزود: همچنین همسر مقام معظم رهبری در دیدار با مادرم گفتند که آن شب آقا که به منزل آمدند و خیلی ناراحت بودند به ایشان گفتم شما این همه دوستان و رفیقان نزدیک تان مانند شهید بهشتی به شهادت رسیدهاند چرا اینقدر ناراحت هستید ؟ حضرت آقا فرموده بودند این شهید رفیق ۲۵ یا ۲۶ ساله من بود و همه چیزش را پای ولایت گذاشت.
رییس شورای سیاستگذاری نخستین کنگره بینالمللی دانشمند برجسته شهید حسن طهرانی مقدم و گرامیداشت ۷۰ شهید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی گفت: ۱۲ سال از توطئه استکبار جهانی در جریان شهید طهرانی مقدم گذشته است. من چند دقیقه بعد از این حادثه ناگوار در پادگان «بیدگنه» حاضر شدم و چیزی دیدم که بیانش بسیار دشوار است. مادرمان در غم از دست دادن برادر کوچکمان بود و نمیدانستیم چگونه ماجرا را برایشان شرح دهیم.
تهرانیمقدم همچنین گفت: حاج قاسم سلیمانی در شب شهادت حاج حسن به منزلمان آمد و گفت که ما نمیگذاریم بعد از شهادت حاج حسن، سیستم موشکی کشور زمین بماند. آن شب که محمدباقرقالیباف، محسن رضایی و شهید حجازی هم حضور داشتند حاج قاسم درگوشم آرام گفت:« من هم به زودی به این شهید ملحق میشوم». در خاطرهای دیگر باید بگویم که در جلسهای با مقام معظم رهبری، حضرت آقا، حسن را با نام کوچک صدا کردند و گفتند بیا کارت دارم. یک ساعتی باهم جلسه گذاشتند. پس از پایان جلسه حسن پرسید که میدانی چرا دوستت داریم؟ چون شیعه مولای ما آقا امیرالمومنین هستید. برادرم حسن، حسنی زیست و حسینی شهید شد.
طهرانی مقدم خاطرنشان کرد: نشست خبری برگزاری این کنگره در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد تا راه نورانی این شهدا را در دوازدهمین سالگرد این شهید بر رنگ نگه داریم. این کنگره قرار است در چهار محور اصلی، میزبان علاقهمندان و پژوهشگران باشد و هیچ محدودیت سنی برای ارسال آثار وجود نخواهد داشت.
وی افزود: حسن «اخلاق محمدی» داشت و همین عامل، علت پیشرفت او شد. لبخند از لبش نمیافتاد. برای همین، تمامی دوستانش مجذوب مدیریت و اخلاق محوری او شدند و شبانهروز کار کردند تا در اوج تحریمها و سختیها اکنون بتوانیم جزو چهار کشور برتر قدرت موشکی در جهان باشیم. اگر چه دشمن تهدید میکند اما میداند دست از پا خطا کند خواهد خورد.
برادر شهید طهرانی مقدم گفت: او با سبک مدیریت خودش صدها دانشمند و مهندس را جمع کرده بود. در بحث آرمانخواهی نیز بیدلیل نبود که وصیت کرد روی قبرم بنویسید اینجا قبر کسی است که میخواهد اسراییل را نابود کند. یک روز حاج قاسم سلیمانی و حسن به لبنان آمدند. من هم آنجا بودم. حاج حسن پرسید از این نقطه تا اسراییل چند کیلومتر است؟ جواب دادند حدود ۱۵۰ کیلومتر. در همان ایام موشکهایی با این مقدار برد طراحی کرد و یادآور شد که برای نابودی اسراییل نیاز به موشک با برد ۲۰۰۰ کیلومتر نیست. اطلاعرسانی در این زمینه موجب میشود که جوانان بدانند چگونه با دست خالی توانستیم راه پیشرفت را طی کنیم و به این جایگاه برسیم.
در ادامه، جمال الدین مهدینژاد دبیر کنگره بینالمللی دانشمند برجسته شهید حسن طهرانیمقدم و گرامیداشت ۷۰ شهید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی و سرپرست دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی یادآور شد: شهید طهرانیمقدم در اوایل دهه ۷۰ در این دانشگاه تحصیل کردهاند این دانشگاه برای نخستین بار قرار است از دیدگاه علمی و فناورانه به نقش شهید طهرانی مقدم در عرصههای مختلف علمی بپردازد.
وی گفت: ارائه مقالات، تدوین کتاب، تولید آثار هنری در زمینه زندگی شهید طهرانی مقدم از اهداف این کنگره محسوب میشود. در پایان برگزاری کنگره نیز کتابی در زمینه سبک مدیرت و رهبری شهید طهرانیمقدم رونمایی خواهد شد.
در بخش دیگر این نشست خبری، حسن زرنوشه فراهانی دبیر علمی این کنگره توضیح داد: شهید طهرانیمقدم مقطع کاردانی و کارشناسی خود را در سال ۶۹ و ۷۴ در این دانشگاه به پایان رساند.
وی با اشاره به برخی از توصیفات مقام معظم رهبری از شهید طهرانی مقدم خاطرنشان کرد: پس از شهادت شهید طهرانی مقدم، مقام معظم رهبری در توصیف جایگاه این شهید از عبارتهایی همچون: دانشمند پارسا و بیادعا، انسانی بااخلاص و مدیر یاد کردند. این اوصاف متضاد که در یک شخصیت جمع شده است، ظرفیت بسیار عظیمی برای الگوسازی دارد.
زرنوشه گفت: به پاس گرامیداشت این همدانشگاهی، فراخوان مقاله در چهار محور «حقمداری و ولایتمداری»، «اخلاقمداری و خانواده محوری»، «سبک مدیریت و رهبری» و «آرمانها، افقها و راهبردها» اعلام میشود. کنگره قرار است روز ۲۲ آبان ۱۴۰۲ برگزار شود. همچنین برای این منظور ۳۰ محور فرعی هم در نظر گرفته شده است که در ۱۳ بخش از جمله آثار مکتوب، ادبی، هنری و مسابقه طراحی مجموعه علمی فر هنگی شهید طهرانی مقدم تقسیم بنده شدهاند.
در پایان نشست، نقرهکار، دبیر بخش معماری با اشاره به مسابقه طراحی «مجموعه علمی فرهنگی شهید طهرانیمقدم» توضیح داد: در این مسابقه هدف اصلی آن است که گفتمان شهادت برای قشر معماران و دانشجویان معماری ترویج شود. این طرح در زمینی به مساحت۳۵۰۰ مترمربع اجرا خواهد شد و ساختمان آن ۴ طبقه با بخشهای مختلف است.
در پایان این نشست خبری، پایگاه اطلاعرسانی کنگره بینالمللی دانشمند برجسته شهید حسن طهرانی مقدم و گرامیداشت ۷۰ شهید دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی آغاز به کار کرد و پوستر این کنگره رونمایی شد.